TO KEEP

Catherine van Campen & Bente Hamel
Soundwalk / 20’00” / 2010

Geluidswerk over bewaardrift in Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden. Bente Hamel en van Catherine van Campen spitten in depots vol herinneringen.

To keep speelt met het fenomeen museumtour: bezoekers luisteren naar geluidsfragmenten terwijl ze een route door het museum volgen. De stem van de gids wordt echter onderbroken door de stemmen van de maaksters. In persoonlijke tekstjes nemen ze de bezoeker meer naar hun eigen woning, doorzoeken ze hun kasten en trekken lang vergeten lades open.

Twee parallelle routes ontrollen zich, één door de zalen van de Lakenhal, een ander door de woningen van de makers. Gaandeweg beginnen de woningen op een museum te lijken en vertoont het museum steeds meer de karaktertrekken van een rommelzolder. Wat doet de tijd met al dat bewaarde verleden?

TO KEEP

TO KEEP

TO KEEP

TO KEEP

Luister hier naar een fragment van de soundwalk

Expositie sept – dec 2010 ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Werk in Uitvoering’, bekroond met de Zuid-Hollandse Museumprijs. Deelnemende kunstenaars: RNUL, Hans de Bruijn, Ni Haifeng, Jan Rothuizen, Roy Villevoy, Catherine van Campen, Bente Hamel

Collectie De Lakenhal

Tekst, regie, voice over, sound design Bente Hamel en Catherine van Campen / Voice over Hans Dagelet, Michael Krass / Techniek Alfred Koster, Frans de Rond / Vormgeving Ankie Stoutjesdijk / Tekstadvies Nienke Rooijakkers / Regie Stef Visjager / Coördinatie Nicole Roepers

Tot stand gekomen met steun van het BKVB en De Lakenhal